Gedurfde diversiteit in een nieuw plan

De allure van de stad Zierikzee strekt zich uit in de Waterwijk, die met één klap een nieuwe standaard voor modern en inspirerend wonen neerzet. Liefst 178 koopwoningen, 78 koopappartementen, 58 huurappartementen en 13 te verhuren hofwoningen worden gerealiseerd op ca. 200.000 vierkante meter grond, evenwijdig aan de jachthaven, net buiten het centrum van de stad.

In de Waterwijk staat het woord ‘leefbaarheid’ met vette letters geschreven. Voor alle ontwerpen was het uitgangspunt de wensen van de uiteindelijke bewoners. We willen allemaal een leefbare omgeving met veel ruimte en veel groen. Leefbaarheid is ook het uitgangspunt voor de exclusieve woonvormen. Daarin krijgt iedere bewoner de kans zijn eigen identiteit naar buiten te brengen. De woningen en appartementen zijn stuk voor stuk energiezuinig gebouwd en van hoogstaande kwaliteit, met weinig onderhoud voor lange tijd. Want u woont in de Waterwijk om te leven.

Woningen in Waterwijk Zierikzee worden van warmte en koude voorzien door middel van een Warmte Koude Opslag (WKO) systeem, gebruikmakend van een warmtepomp in combinatie met verticale bodemwarmtewisselaars. Dit is een innovatieve wijze van het verwarmen en koelen van een woning op een duurzame wijze. Deze installatie verbruikt minder fossiele brandstoffen voor verwarming en koeling van een woning, waardoor er minder CO2 en andere stoffen worden uitgestoot. Naast het duurzame karakter van dit systeem heeft het ook praktische voordelen zoals voorspelbare kosten, kosten minder afhankelijk van grillen gas en oliemarkt, verhoogd comfort, betrouwbaarheid en een gezonder binnenklimaat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *